Hur studerar man till att bli PT?

Hur studerar man till att bli PT?

Här har vi sammanställt all information du behöver om PT-Utbildningen. Ta det första steget redan idag och utbilda dig till att bli en Personlig Tränare i världsklass!

Här kommer snabb information som ger dig en övergripande bild om hur utbildningen fungerar.

Generell Information

Vår utbildningen har ett 100% flexibelt studietempo som fungerar perfekt för den som arbetar, har familj eller vill studera fort. Du har möjligheten att närvara live på en lärarledd föreläsning eller se den inspelade varianten när det passar dig.

Utbildningen tar i snitt runt 16 veckor för de flesta att ta sig igenom men det är inget krav på att det ska gå fortare eller långsammare. Vi har ingen övre tidsgräns utan om livet kommer emellanåt och du fastnar i dina studier kan du enkelt plocka upp det i framtiden när det passar dig bättre.

Utbildningen kostar 19900:- och går att räntefritt delbetala över 12 eller 24 månader utan några extra kostnader. I priset ingår studielitteratur som du får digitalt och en praktisk helg. Det enda du behöver betala för utöver de 19900:- är resan, boendet och maten för den praktiska helgen. Mer information om den kommer längre ner på sidan.

Hos oss blir man licensierad PT & Kostrådgivare och du kan läsa mer om licensen på www.intensivept.se/pt-licens

Vi har kursstarter den sista måndagen varje månad med ett begränsat antal platser.

Innan kursstarten

Det ska inte vara svårt att hitta kursmaterialet eller hur allt går till. Därför har vi sammanställt så att när du anmäler dig får du mail av oss som förklarar hur utbildningen går till i minsta detalj. Det första som sker är att du för inloggningen till din kurssida. Då har du enbart två saker du behöver fokusera på: studera förkunskapsmaterialet och se välkomstvideon. Om du inte hinner studera förkunskapsmaterialet är det inga problem. Vi går igenom det under föreläsningarna men du får räkna med att utbildningen kanske tar lite längre tid.

Under utbildningen

När din kursomgång kickar igång kommer det att vara lärarledda föreläsningar mellan 17-22 alla vardagar i tre veckor. Det kommer att vara regelbundna pauser och här har du möjlighet att ställa frågor live eller i vår facebook grupp. Det finns inga obligatoriska dagar utan det är helt upp till dig om du vill vara med eller inte. Alla föreläsningar spelas in och läggs upp på kurssidan så att du kan ta dig igenom materialet när det passar dig bäst. Vi har verkligen anpassat allt så att det är 100% flexibelt och utbildningen lämpar sig perfekt för den som har många bollar i luften samtidigt.

De flesta elever brukar vara med på ungefär hälften av föreläsningarna live och sedan spendera runt 10-16 veckor (70% - 30% studietempo) av deltidsstudier på att se allt material och repetera materialet.

Den praktiska helgen

En del av utbildningen är att man närvarar på den praktiska helgen. Det är bland det roligaste vi gör. Vi erbjuder praktik i Stockholm, Göteborg, Lund, Kristinehamn och Örebro. Du behöver boka in en av de helger vi har tillgängliga men återigen här är det ingen stress utan du ska boka in en helg som passar dig bra. Detta lämpar sig oftast att göra i samband eller efter att man har studerat teorin. Det finns inget krav på att man behöver prestera under den praktiska helgen utan allt är till för att man ska lära sig att lära ut träning. Du behöver inte oroa dig om du är skadad eller känner dig otränad - vi går igenom precis allt på plats.

Examinationen

Vår examination gör du hemifrån och på distans. Den består av två delar, teori och examinerande uppdrag. Du kommer att få svara på frågor om de olika delar av kursplanen samt skapa träningsprogram. Det är helt gratis med omprov och du kan köra examinationen hur många gånger du vill.

När man är färdig

När man är färdig med den praktiska helgen samt examinationen får man sin PT & Kostrådgivare licens. Arbetsmöjligheterna som PT är goda eftersom att i stort sett alla gymkedjor rekryterar PTs. Det är en snabbt växande bransch som är väldigt rolig. Du kan även arbeta online eller starta eget som PT.

Vi har ett stort supportnät efter utbildningen där vi bland annat har en gratis podcast, en innehållsrik blogg, vidareutbildningar och en Facebook grupp med över 1,400 PTs och branschkollegor som stöttar varandra.

Anmälan

Du kan komma igång redan nu direkt! Klicka på knappen nedanför och välj vilken omgång du vill anmäla dig till. Du har även 14 dagar öppet köp (upphör vid kursstart) så att du hinner börja studera förkunskapsmaterialet och känna efter om det här var rätt för dig.

Karl Gullö