Protein per 100 g

Här är en lista med 20 råvaror och matvaror med mycket protein per 100 gram:

  1. Torkad biff (100 g)

    • Protein per 100 g: 50 g

  2. Kallskuret nötkött (100 g)

    • Protein per 100 g: 30-35 g

  3. Hampa-frön (100 g)

    • Protein per 100 g: 32 g

  4. Seitan (100 g)

    • Protein per 100 g: 25 g

  5. Jordnötter (100 g)

    • Protein per 100 g: 25 g

  6. Torkad lax (100 g)

    • Protein per 100 g: 30 g

  7. Lax (100 g)

    • Protein per 100 g: 20 g

  8. Kycklingbröst (100 g)

    • Protein per 100 g: 23 g

  9. Ost (hård, ex. parmesan, 100 g)

    • Protein per 100 g: 35 g

  10. Nötfärs (10 % fetthalt, 100 g)

    • Protein per 100 g: 21 g

  11. Keso (100 g)

    • Protein per 100 g: 12 g

  12. Bönor (torkade, 100 g)

    • Protein per 100 g: 8-9 g

  13. Linser (torkade, 100 g)

    • Protein per 100 g: 9 g

  14. Tofu (100 g)

    • Protein per 100 g: 8 g

  15. Sojafärs (100 g)

    • Protein per 100 g: 13 g

  16. Chiafrön (100 g)

    • Protein per 100 g: 17 g

  17. Kikärtor (torkade, 100 g)

    • Protein per 100 g: 9 g

  18. Mandel (100 g)

    • Protein per 100 g: 21 g

  19. Pistagenötter (100 g)

    • Protein per 100 g: 19 g

  20. Quinoa (100 g)

    • Protein per 100 g: 4 g

kostAndreas Hurtig