Bästa bloggposterna från 2019

Vill du läsa bästa bloggposterna från 2017 kan du göra det här
Vill du läsa bästa bloggposterna från 2018 kan du göra det här
Om du vill läsa bästa bloggposterna från 2019 har du kommit helt rätt.

När vi kommit fram till 2019 har bloggen tagit fart på riktigt. Bara att bläddra igenom alla poster tog någon timme. Jag tror ändå att jag lyckats leta rätt på några guldkorn så håll till godo:

1. Välgörenhet
2018 var första året som IntensivePT började gå riktigt bra. Det gjorde att bolaget gick med vinst och bolaget kunde dela ut pengar till välgörenhet. Vårt mål har alltid varit att hitta föreningar som har det ekonomiskt svårt och riskerar att gå under. Där kan även ett litet tillskott av kapital göra stor skillnad. Hellre sponsra en liten förening till att överleva än att sponsra en stor förening som redan går bra. Även om det är stor skillnad på vilken exponering man går som sponsor. Första året sponsrade vi en Innebandyförening med nya matchkläder samt en ridklubb med två nya hästar.

2. Sälj inte något du inte har
Riktiga visdomsord från Daniel. Det är lätt som PT att lova mer än man egentligen borde. Man vill så gärna hjälpa klienter och om man inte är fullbokad behöver man kanske pengarna. Det gör att man tar klienter som någon annan skulle kunna göra ett bättre jobb med.

3. Vill du ha hjälp med en klient?
Ett av mina favoritinlägg från alla år. Jag säger ofta att det bästa med IntensivePT är gruppen man får access till efter utbildningen. Ca 1100 medlemmar i dagsläget (20210324) där alla är licensierade PTs. I gruppen finns även läkare, naprapater, fysioterapeuter, osteopater, psykologer och många fler kompetenta personer från olika yrkesgrupper. Att kunna be om hjälp med sina klienter i denna grupp är ovärdeligt. Bloggposten ovan kan hjälpa våra elever att få så bra hjälp som möjligt genom att följa några enkla riktlinjer

4. Träningssiffror
Jag tycker helt enkelt att Erik har hittat ett kul sätt att skriva på i det här inlägget. Förutom att det är ett intressant sätt att presentera information på är det även bra innehåll.

5. Bias

Hur vår hjärna lurar oss att fatta beslut som kanske inte är optimala. Det är svårt att undvika dessa fällor men om vi är medvetna om att de finns kommer vi förhoppningsvis kunna undvika de största missarna.

6. Hur jag sålde hundratals PT-Timmar varje månad
Om jag skulle gissa skulle jag säga att detta är det inlägg våra elever haft mest nytta av. Behöver inte skriva så mycket mer än så. Läs bara inlägget om du inte redan gjort det.

7. Vad ska jag betala om jag hyr in mig som PT?
Fortfarande en av de vanligaste frågorna vi får från personer som ska starta eget och hyra in sig. Informationen i inlägget är fortfarande aktuell även om priserna kan ha ändrats lite genom åren.

8. Hur mycket ska jag ta betalt för mina tjänster?
Jag hade ett bra “skriv-år” 2019 tydligen. Detta är ännu ett inlägg man kan ha nytta av när man ska starta upp sin verksamhet. Att sätta priser är aldrig enkelt så att ha någon form av referenspunkt brukar hjälpa mycket.

Det får räcka med inlägg. Ett tips är att bläddra runt själv bland inläggen från 2019. Det var ett bra år för bloggen och det finns mycket information att hämta.

bästa bloggen 2019
Andreas Hurtig